Groenten Hoofdgerechten Kaas Lunchgerechten Vlees

Steak Parisien met gesmolten kaas

Steak Parisien met gesmolten kaas
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
20 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st runderburgers
  • 2 plakjes Cheddar
  • ½ st ui in halve ringen gesneden
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • zout, peper
  • 2 el olijfolie
Instructies
  1. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui tot deze zacht zijn en een beetje gekleurd. Dit duurt zo'n 8 – 10 minuten. Haal uit de pan en bewaar op een bordje onder aluminiumfolie. Laat zoveel mogelijk olie in de pan.

  2. Strooi wat zout, peper en de Provençaalse kruiden over de burgers aan beide zijden.

  3. Verhit de rest van de olie in de pan en bak de burgers om en om tot de gewenste gaarheid. Zo'n 2 à 3 minuten per zijde.

  4. Zodra ze de gewenste gaarheid hebben bereikt zet het vuur dan wat lager en leg op iedere burger een plakje Cheddarkaas. Doe een deksel op de pan of dek de pan af met een stuk aluminiumfolie en laat de kaas 1 à 2 minuten smelten.

  5. Verdeel de burgers met de uien over de borden en geef er een garnituur naar keuze bij, bijvoorbeeld frietjes.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.