Groenten Hoofdgerechten Schaaldieren

Pittige Garnalen met Paprika

Pittige Garnalen met Paprika
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Aziatisch
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Voor de garnalen:
  • 200 gr grote garnalen gepeld
  • 1 st rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • ¼ tl rode chilivlokken
  • 2 el olijfolie
  • zout
Voor de saus:
  • el sojasaus
  • 1 el Sriracha saus
  • el honing
  • ½ tl gemberpoeder
Voor de garnering:
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el peterselie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de peterselie fijn.

  2. Meng alle ingrediënten voor de saus.

  3. Rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes.

  4. Verhit in een koekenpan 1 el. olijfolie en bak de paprikareepjes tot deze zacht zijn. Dit duurt zo'n 5 tot 10 minuten. Haal de paprika uit de pan en bewaar op een bordje.

  5. Verhit de rest van de olijfolie en bak de garnalen op middelhoog vuur aan beide zijden tot ze mooi roze zijn. Dit duurt 2 à 3 minuten per zijde. Voeg op het laatst de knoflook en de chilivlokken toe.

  6. Voeg de saus toe en roer de garnalen erdoor zodat de garnalen bedekt worden met de saus.

  7. Voeg de paprika weer toe aan de pan. Roer het geheel door elkaar en laat nog even doorwarmen. Verdeel over de borden en garneer met de sesamzaadjes en de peterselie. Geef er b.v. witte rijst bij.

Loading

Facebook Comments