- 200 gr kokkels uit de diepvries
- 8 st kerstomaatjes
- 140 gr risottorijst
- 1/2 st ui gesnipperd
- boter
- olijfolie
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl gedroogde tijm
- peper, zout
- citroensap
- 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 liter kippenbouillon
-
Verwarm de oven voor op 200℃. Boven en onder warmte. Halveer de tomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met tijm, oregano, zout en peper. Zet de schaal in de oven en laat zo'n 25 minuten bakken tot ze wat indrogen en karamelliseren.
-
Verhit een klontje boter in een steelpan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg de risotto toe en roer goed door zodat de risotto de boter opneemt.
Giet beetje bij beetje de bouillon toe. Wacht tot de bouillon is opgenomen voor je de volgende scheut toevoegt.
Herhaal dit tot de risotto gaar is.
-
Zet het vuur lager zodat het niet meer kookt en roer er de helft van de Parmezaanse kaas en een paar klontjes boter door.
Meng er de helft van de tomaatjes en de kokkels door.
-
Verdeel over de borden en garneer met de rest van de tomaatjes en Parmezaanse kaas..
![]()


