Amuse Borrelhapjes Kaas Rook

Gerookte Brie met Walnoot en Honing

Gerookte Brie met Walnoot en Honing
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
3 uur
Totale tijd
3 uur 5 min
 
Ingrediënten
  • 1 st brie
  • walnoten gepeld
  • honing
  • appel rookmot
Instructies
  1. Snijd de brie in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

  2. Leg de plakjes brie op een rooster met de walnoten wat in de rookoven past

  3. Zet het rek in de rookkast. Vul de koud rook generator voor ongeveer ⅓ met rookmot. Steek deze aan d.m.v. een waxinelichtje. Haal deze weg zodra het mot begint te roken. Sluit de deur van de kast. Zet de schoorsteen een klein beetje open.

  4. Haal het rek uit de oven. Leg de brie stukjes op een bord. Leg op elk plakje brie een walnoot en giet er een klein beetje honing op.

  5. PS. Koud roken kun je ook prima doen in een doos met een rekje op pootjes. Doe de rookmot in een ovenvast schaaltje en steek dit aan met bv. een gasaansteker. Doe deksel op de doos en roken maar. Haal wel elk uur even de deksel van de doos om de rook te verversen.

Loading

Facebook Comments