Borrelhapjes Vis

Mini blini’s met tonijn

Mini blini’s met tonijn
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
8 min
Totale tijd
18 min
 
Aantal: 1 portie
Ingrediënten
  • 65 gr bloem
  • 1 st ei
  • zout
  • 1 kl bakpoeder
  • 75 ml melk
  • 25 gr boter
  • 1 blikje tonijn op olijfolie
  • yoghurt
  • bieslook
  • zonnebloemolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Op de foto staan andere hoeveelheden. Dat was voor 12 personen.

    Laat in een steelpannetje de boter smelten.

    Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, de dooier van het ei, een snufje zout, de melk en de gesmolten boter. Klop het eiwit stijf. Spatel dit door het beslag.

  2. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Schep met een koffielepel wat beslag in de pan. Bak dit een minuut of 2 en draai ze dan om zodat ze een mooi kleurtje hebben aan beide zijden.

    Doe dit tot het beslag op is. Laat de blini's afkoelen

  3. Laat de tonijn uitlekken. Maak de tonijn klein met een vork in een kom en voeg wat yoghurt toe zodat het wat smeuïger wordt. Voeg een klein beetje zout toe. Bedek elke blini met een hoopje van dit mengsel.

  4. Ps. Doe er eventueel nog fijn gesneden augurk door.

Loading

Facebook Comments