Borrelhapjes Schaaldieren

Garnalen gemarineerd voor bij de borrel

Garnalen gemarineerd voor bij de borrel
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
6 min
Marineertijd
2 uur
Totale tijd
2 uur 16 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 12 st grote garnalen
  • 2 el crème fraîche
Voor de marinade
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1 mespunt kurkuma
  • 1 kl gemalen citroengras
  • sesamzaad
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel de garnalen (indien nodig) en verwijder het darmkanaaltje.

  2. Grill in een droge koekenpan het sesamzaad tot deze licht gekleurd zijn.

  3. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Voeg de garnalen toe en meng goed door elkaar. Dek de kom af met huishoudfolie en zet 2 uur in de koelkast

  4. Bak de garnalen aan één zijde 3 minuten. Bak de andere zijde 2 minuten en voeg dan de crème fraîche toe. Meng goed door elkaar en laat dan nog 1 minuut bakken.

  5. Verdeel de garnalen over bordjes of kommetjes.

Loading

Facebook Comments