Borrelhapjes Broodbeleg Kerst Vis

Koud gerookte zalm

Koud gerookte zalm
Bereidingstijd
1 uur
Kooktijd
2 uur 30 min
Totale tijd
3 uur 30 min
 
Aantal: 1 stuks1
Ingrediënten
  • 1 st zalmzijde
  • 1 ltr water
  • 265 gr nitrietpekelzout
  • 100 gr suiker
  • rookmot
Instructies
  1. Maak een pekelbad door in een ruime pan het water, nitrietpekel zout en de suiker op te lossen op niet al te hoge warmtebron. Zodra de suiker en het zout zijn opgelost de warmtebron uitzetten zodat de pekel kan afkoelen. Zet hem daarna voor een nacht in de koelkast.

  2. Doe de volgende dag de zalm in het pekelbad en laat een uur staan. Het liefst in de koelkast. Spoel daarna de zalm af onder de kraan. Dep de zalm droog met keukenpapier en laat hem verder drogen in de open lucht of in de koelkast op een rekje.

  3. Zet het rekje met de zalm in de rookoven. Vul de cold smoke generator met voldoende rookmot dat je hem gedurende 2,5 uur kunt roken. Steek het rookmot aan en sluit de deur van de rookoven.

    Snijd de zalm dun voor op een toastje of boterham of in een ander gerecht met koud gerookte zalm.

Loading

Facebook Comments