Bavette Bordelaise
Hoofdgerechten

Bavette Bordelaise

Bavette Bordelaise
Bavette Bordelaise
Aantal: 4 personen
Calorieen: 74 kcal
Ingrediënten
  • 4 st bavettes
  • 250 gr sjalotjes
  • 50 gr bloem
  • 1 el bloem
  • 1 st takje tijm
  • 3 dl vleesfond
  • 2 dl rode wijn (Bordeaux)
  • zout, peper
  • 1/2 st bouillonblokje
Instructies
  1. Sjalotjes pellen. Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan. Voeg de sjalotjes toe en laat 5 minuten bakken. Voeg de bloem toe en laat de bloem even garen. Voeg het vleesfond toe en roer goed door. Voeg de rode wijn, het bouillonblokje en het takje tijm toe

  2. Verhit in een andere pan de rest van de boter. Zout en peper de bavettes en bak ze roze in ongeveer 6 minuten, afhankelijk van de dikte. Keer halverwege om.

  3. Haal de bavettes uit de pan en laat een paar minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.

  4. Serveer de bavettes, giet was saus over de bavettes. Doe de rest van de saus in een kom en zet op tafel.

    Serveer met bv spercibonen, broccoli enz.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.