Cajunkip met bleekselderij en druiven
Gevogelte Hoofdgerechten

Cajunkip met bleekselderij en druiven

Cajunkip met bleekselderij en druiven
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 4 personen
Schrijver: Rudolph van Veen
Ingrediënten
Krieltjes uit de oven
  • 600 gr voorgekookte krieltjes
  • olijfolie om in te bakken
Gebakken bleekselderij
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 tros blauwe druiven zonder pit
  • 0,5 bosje platte peterselie
  • 1 st citroen
Cajunkip
  • 1 st rode ui
  • 2 tl cajunkruiden
  • 1 st rode paprika
  • 400 gr kipfilet
Instructies
Krieltjes uit de oven
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Besprenkel met olie en bestrooi met een beetje versgemalen peper. Hussel alles goed door. Bak de krieltjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.

Gebakken bleekselderij
  1. Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd de bleekselderij in grove stukjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bleekselderij circa 5 minuten.

  3. Halveer de druiven en bak circa 3 minuten met de bleekselderij mee.

  4. Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de peterselie door de bleekselderij en de druiven.

  5. Rasp de schil van de citroen boven de pan en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Cajunkip
  1. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de cajunkruiden circa 2 minuten.

  3. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.

  4. Snijd de kipfilet in reepjes.
  5. Voeg de paprika en de kipfilet toe en bak in circa 6 minuten goudbruin en gaar.

Serveren
  1. Verdeel de krieltjes, groente en de kipfilet over borden.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.