Gevogelte Hoofdgerechten Kaas Pasta

Caprese pasta met kip gegratineerd

Caprese pasta met kip gegratineerd
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendijfilet
  • 150 gr passata
  • 150 gr farfalle
  • 40 gr zongedroogde tomaten
  • 1 zakje kleine mozzarella bolletjes
  • basilicum
  • olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Zet een pan met water op met wat zout. Snijd de kip in blokjes. Snijd de gedroogde tomaten in stukjes. Leg de basilicumblaadjes op elkaar, rol ze op en snijd dan in reepjes.

    Verwarm de oven voor op 180°. Bestrooi de kipblokjes met wat zout en peper.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom.

  3. Zodra het water kookt kook dan de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.

  4. Zodra de kip gaar is voeg dan de stukjes gedroogde tomaat, de passata en de basilicum toe. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Snijd intussen de mozzarella in plakjes.

  5. Zodra de pasta gaar is, giet deze dan af en doe in de koekenpan met het kipmengsel. Roer het geheel goed door.

  6. Doe de inhoud van de koekenpan in een ovenschaal.

  7. Bedek het kipmengsel met de plakjes mozzarella. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven.

  8. Zodra de mozzarella geheel gesmolten is, haal dan de schaal uit de oven. Dit duurt zo'n 10 à 15 minuten. Verdeel over de borden.

Loading

Facebook Comments