Groenten Hoofdgerechten Lunchgerechten Soep Vlees

Chorizo en witte bonen soep

Chorizo en witte bonen soep
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Amerikaans, Mexicaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 90 gr chorizo
  • olijfolie
  • ½ st ui (klein)
  • ¾ st winterwortel
  • 100 gr aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 potje witte bonen (360 gr)
  • 500 ml kippenbouillon
  • zout, peper
  • geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Schil de aardappelen en snijd deze ook in kleine blokjes. Haal het vel van de chorizo en snijd deze ook in blokjes. Maal de chorizo fijn in de keukenmachine of in het bakje met de staafmixer.

  2. Verhit een braadpan en bak de chorizo zodat deze zijn olie vrijlaat. Schep de chorizo uit de pan en laat zoveel mogelijk van de olie achter in de pan. Laat de chorizo uitlekken op keukenpapier.

  3. Voeg de ui en de wortel toe aan de pan. Voeg eventueel een klein beetje olijfolie toe. Bak tot de wortel een beetje zachter is. Voeg dan de tomatenpuree, paprikapoeder en de knoflook toe. Laat deze een minuutje meebakken om de tomatenpuree te ontzuren.

  4. Voeg 400 ml kippenbouillon, de chorizo, de aardappelblokjes en de witte bonen toe. Breng aan de kook en laat koken tot de aardappelstukjes beetgaar zijn. Proef en breng op smaak met zout en peper. Indien de soep te dik is voeg dan nog wat kippenbouillon toe.

    Schenk de soep in kommen en garneer met wat Parmezaanse kaas.

Loading

Facebook Comments