- 500 ml kippenbouillon
- 1 st winterwortel
- 2 st middelgrote aardappelen
- ½ tl uienpoeder
- 1 st broccoli
- 30 gr boter
- 30 gr bloem
- 180 ml melk
- 80 gr geraspte kaas naar keuze
- zout, peper
- ½ tl knoflookpoeder
- 3 plakjes ontbijtspek
-
Zet alle ingrediënten klaar. Maak de wortel schoon en snijdt in niet al te grote stukken. Schil de aardappelen en snijd in stukjes.
-
Breng in een pan 400 ml van de bouillon samen met de wortel en de aardappelen aan de kook. Dek af met een deksel en laat 10 minuten zachtjes koken.
Maak intussen de broccoli schoon. Snijd de roosjes nog een keer doormiddel. De steel gebruikte ik niet.
-
Voeg de broccoli toe aan de pan. Dek weer af met een deksel en kook nogmaals 10 minuten.
-
Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje. Zodra de boter begint te bruisen voeg dan de bloem toe.
-
Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus wat dikker wordt. Voeg de geraspte kaas toe en laat deze volledig smelten. Snijd intussen de ontbijtspek in stukjes.
-
Pureer de soep met behulp van een staafmixer.
-
Voeg de kaassaus toe een de soep met wat knoflookpoeder, peper en zout.
-
Roer de soep goed door elkaar. Vind je de soep te dik, vul dan aan met nog wat bouillon. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over de borden en verdeel het ontbijtspek in de soep.