Hoofdgerechten Saus Vis

Kabeljauw met Hoisin en Gember Saus

Kabeljauw met Hoisin en Gember Saus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
20 min
 
Keuken: Aziatisch
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Voor de saus:
  • 60 ml sojasaus
  • 30 ml rijst azijn
  • ¾ el geraspte verse gember
  • ¾ el Lente ui in fijne ringetjes gesneden
  • ½ el honing
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
Voor de vis:
  • 2 st kabeljauwfilet
  • 15 ml hoisin saus
  • 1 tl sambal oelek
  • ½ el arachide olie
  • 1 kop rijst
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.

  2. Meng in een ander kommetje de hoisin saus met de sambal.

  3. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kabeljauw gedurende een minuut of 2.

  5. Keer de kabeljauw in de pan en giet het hoisin-sambal mengsel over de vis. Laat nog 5 minuten zachtjes bakken.

    Verdeel de rijst over de borden. Leg daar de kabeljauw op en giet de saus over het geheel.

Loading

Facebook Comments