- 1 el olijfolie
- 20 gr boter
- 400 gr kippendij in stukjes
- 1 st ui in halve ringen
- 1 st winterwortel in reepjes
- 2 stelen bleekselderij in halve maantjes gesneden
- 4 tenen knoflook fij gesneden of 4 tl knoflookpuree
- 1 st rode peper in blokjes gesneden
- 2 el bloem
- 3 el Hongaarse paprikapoeder
- ½ tl karweizaad
- 1 blik tomatenblokjes (400gr)
- 250 gr aardappelen geschild en in blokjes gesneden
- 250 ml kippenbouillon
- 1 handje peterselie fijn gesneden
- zout en peper
-
Verhit de olie in een braadpan en smelt daarin de boter.
-
Voeg de kipblokjes toe en bak deze aan alle zijden gedurende een minuut of tot ze goudkleurig zijn. Haal de kip uit de pan met een schuimspaan en bewaar op een bordje.
-
Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe aan de pan en bak 2-3 minuten. Voeg dan de knoflook en de rode paprikablokjes toe en bak nogmaals 2-3 minuten.
-
Roer de bloem door de groenten, voeg dan het paprikapoeder en de karweizaad toe. Voeg de tomatenblokjes, aardappel en kippenbouillon toe. Breng aan de kook, zet dan het vuur lager en sudder 20 minuten met het deksel op de pan.
-
De goulash is klaar wanneer de aardappelen gaar zijn en de saus wat ingedikt is. Voeg dan de kip weer toe en roer de verse peterselie erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer met knapperig brood, pasta of rijst.
![]()


