Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Kaas

Kip met Marinarasaus en Parmezaan

Kip met Marinarasaus en Parmezaan
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 st kipfilet
  • 2 el bloem
  • zout, peper
  • 1 st ei losgeklopt in een schaaltje of bord
  • 2 el paneermeel
  • 2 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 4 el Mozzarella kaas geraspt
Ingrediënten voor de marinara saus:
  • 8 ml olijfolie
  • ½ st ui gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • ½ el fijn gesneden peterselie
  • zout, peper
Instructies
Marinara saus:
  1. Verhit 1 el olijfolie in een steelpan en fruit de ui. Voeg vervolgens de tomatenblokjes met het sap, de rest van de olijfolie, peterselie toe. Lat het geheel 15 minuten zachtjes koken en breng dan op smaak met zout en peper. Maak de saus het liefst een dag van te voren.

Instructies:
  1. Verwarm de oven voor op 220℃ (boven- en onderwarmte.

    Snijd de kipfilet doormidden en sla hem wat platter met bv een deegroller zodat deze ongeveer overal even dik wordt. Bestrooi met wat zout en peper.

  2. Zet 3 kommen klaar. Meng in de eerste kom de bloem met wat zout en peper. In de tweede kom het losgeklopte ei en in de derde kom het paneermeel en de Parmezaanse kaas. Het paneermeel en de Parmezaanse kaas goed door elkaar mengen.

  3. Haal de kip door de bloem. Klop het teveel aan bloem af.

  4. Haal dan de kip door het ei. Laat het teveel aan ei eraf druipen.

  5. Tenslotte haal de kip door het mengsel van paneermeel en kaas.

    Herhaal dit met de andere helft van de kipfilet.

  6. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gepaneerde kipfilets aan beide kanten tot ze een mooi kleurtje hebben. Ze hoeven dan nog niet geheel gaar te zijn.

  7. Giet de helft van de marinarasaus in een ovenschaal. Leg de gebakken filets op de saus in de schaal.

  8. Giet de rst van de marinarasaus over de filets.

  9. Bestrooi met de mozzarella kaas. Zet de schaal in de oven en bak gedurende 15 minuten. Haal dan de schaal uit de oven en verdeel over de borden. Wij aten dit met spaghetti.

Loading

Facebook Comments