- 75 gr chorizo, mild of scherp naar keuze in blokjes gesneden
- 100 gr gerookte spekblokjes
- 200 gr kippendij in blokjes gesneden
- 8 cl witte wijn
- 1 st winterwortel in blokjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
- ½ blikje tomatenpuree = 35 gr.
- 2 el olijfolie
- 1 st ui gesnipperd
- 2 el fijn gesneden peterselie
- zout, peper
- 100 gr pasta naar keuze
-
Verhit 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipstukjes met wat zout en peper rondom aan tot ze een mooi kleurtje hebben. Haal uit de pan en bewaar.
-
Voeg de rest van de olie toe en bak de wortelstukjes tot ze een beetje zachter zijn geworden op matig vuur.
-
Voeg de chorizo, spekjes en de ui toe. Zodra de ui glazig is voeg dan de wijn toe.
-
Laat de wijn inkoken en schraap eventuele aanbaksels los met een pollepel.
-
Zodra de wijn verdampt is voeg dan de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Voeg nog een beetje zout en peper toe. Roer goed door elkaar en proef. Mocht het wat zurig proeven voeg dan een klein schepje suiker toe.
-
Doe de kip terug in de pan. Dek af met een deksel en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes verder garen.
-
Kook intussen de pasta in gezouten water volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Voeg de peterselie toe aan het gerecht. Roer de peterselie door het gerecht en laat en nog een paar minuten zachtjes pruttelen.
Verdeel de pasta en het kipmengsel over de borden en serveer.
![]()










