Knoflook Boter Garnalen en Roerbak Broccoli
- 200 gr grote garnalen gepeld en schoon gemaakt
- 120 gr broccoli roosjes
- 2 teentjes knoflook fijn gesnipperd of 2 tl knoflookpasta
- 2 el roomboter
- 1½ el sojasaus
- ½ el sesamolie
- ½ tl rode chili vlokken (aanpassen aan de smaak)
- zout, peper
- 1 stengel lente ui in ringetjes gesneden voor garnering
-
Verhit de boter in een koekenpan of wok tot deze bruist. Let op dat de boter niet verbrand.
-
Voeg de knoflook toe aan de boter en laat deze een halve minuut fruiten.
-
Voeg de garnalen toe aan de pan. Bestrooi met wat zout, peper en de chilivlokken. Bak deze 2-3 minuten tot ze mooi roze zijn. Haal dan de garnalen uit de pan en zet even weg.
-
Roerbak nu de broccoli roosjes in dezelfde pan en roerbak deze 3-4 minuten tot deze helder groen is en knapperig.
-
Doe de garnalen terug in de pan. Giet er de sojasaus en sesam olie over en roer alles goed door elkaar. Kook nog 1-2 minuten om alles goed door te warmen.
-
Verdeel over de borden en garneer met de lente ui.
![]()


