Mosselen met gerookt spek
Hoofdgerechten Schaaldieren

Mosselen met gerookt spek

Mosselen met gerookt spek
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 130 kcal
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 2 st uien
  • 200 gr gerookt spekreepjes
  • 1 takje tijm
  • 10 cl witte wijn
  • 25 gr boter
  • 10 sprietjes bieslook
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet de mosselen minimaal 30 minuten in een bak met water. Voeg 15 gr. zout per liter toe. Haal, indien nodig, de baarden van de mosselen. Gooi openstaande en mosselen waarvan de schelp stuk is weg.

  2. Pel en snipper de ui. Laat de boter smelten in een braadpan op middelhoog vuur, Voeg de uien en spekjes toe. Zodra het vet van de spekjes gesmolten zijn voeg dan de wijn, peper en het takje tijm toe. Laat even koken zodat de alcohol kan verdampen. Zet de warmtebron op maximaal. Snijd de bieslook fijn.

  3. Voeg de mosselen toe, Even goed doorroeren doe de deksel op de pan. Zodra de mosselen open staan, de warmtebron uitzetten.  Haal het takje tijm uit de pan. Voeg de bieslook toe.

  4. Serveer en geef er stokbrood bij.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.