Hoofdgerechten Vis

Scholfilet à la meunière

Scholfilet à la meunière
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
25 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2-4 stuks scholfilet
  • bloem
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 st citroen
  • 4 el boter
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Op de foto staan meer ingrediënten dan dat voor dit recept nodig is. Ik gaf er een provençaalse tomaat en gebakken aardappelschijfjes bij.

    Hak de peterselie fijn.

  2. Wentel de filets door de bloem en klop de overtollige bloem er af. Verhit op middelhoog vuur de boter tot deze licht bruin is en bak de filets aan beide kanten.

  3. Bestrooi met wat zout en peper.

  4. Verdeel over de borden. Verdeel er wat van de bakboter over. Besprenkel met wat citroensap en verdeel er de gehakte peterselie over.

    Geef er provençaalse tomaten bij volgens dit recept: https://www.fijne-recepten.nl/bijgerechten/provencaalse-tomaten-2/

    Provençaalse tomaten

Loading

Facebook Comments