Groenten Hoofdgerechten Saus Vlees Zuivel

Varkensschouder in champignonsaus

Varkensschouder in champignonsaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Amerikaans
Aantal: 2
Ingrediënten
  • 2 st varkens schouder lapje niet te dik gesneden zie notitie
  • ½ tl paprikapoeder
  • 2 * ½ tl Italiaanse kruiden
  • zout, peper
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 125 gr champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 180 ml kookroom
  • 60 ml kippenbouillon
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 1 el peterselie
Instructies
Bereiding:
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Snijd de peterselie fijn. Pel en snipper de knoflook.

  2. Dep het vlees droog met een stukje keukenrol. Meng de paprikapoeder, 1 helft van de Italiaanse kruiden, zout en peper en strooi dit aan beide zijden over het vlees.

  3. Verhit de olie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de filet lapjes aan beide kanten mooi bruin. Afhankelijk van de dikte duurt dit 2 tot 4 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

  4. Bak in dezelfde pan de champignons.

  5. Voeg de peterselie, knoflook en de andere helft van de Italiaanse kruiden toe en bak dit nog een halve minuut mee.

  6. Voeg nu de kippenbouillon en de kookroom toe. Kook dit 3 à 4 minuten zodat de saus wat kan indikken.

  7. Voeg nu de Parmezaanse kaas toe en laat deze in de saus smelten.

  8. Doe het vlees terug in de pan met de eventuele vrij gekomen sap. Warm nog een paar minuten door en verdeel het dan over de borden. Serveer er eventueel b.v. broccoli bij.

Notitie:
  1. Heeft de slager geen varkensschouder neem dan schouderkarbonade en snijd het bot eruit. De baktijd wordt dan wel wat langer omdat deze dikker zijn.

Loading

Facebook Comments