Zalm met een mosterd-citroensaus
Hoofdgerechten Vis

Zalm met een mosterd-citroensaus

Zalm met een mosterd-citroensaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 178 kcal
Ingrediënten
  • 250 gr zalm
  • 1 tl mosterd
  • 1 el half volle melk
  • 1 el kwark
  • 1 el citroensap
  • 1/2 el bieslook
  • zout, peper
  • olie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 gr.

  2. Strooi war zout en peper op de zalmmoten. Vet een ovenschaal in met wat olie.
    Doe de zalmmoten in de ovenschaal en sprenkel er een klein beetje olie over.
    Bak de zalmmoten in de oven in 12 à 15 minuten gaar.

  3. Meng de mosterd met de kwark in een steelpannetje. Voeg het citroensap toe. Verwarm de saus op laag vuur. Als de saus te dik is naar uw mening voeg dan wat melk toe. Voeg de bieslook toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de zalm over twee borden, giet er wat van de saus over en serveer er bijvoorbeeld een gekookt aardappeltje en peultjes bij.

Loading

Facebook Comments