Nagerechten

Tiramisu met gezouten caramelsaus

Tiramisu met gezouten carameldaus
Totale tijd
30 min
 
Gang: Dessert
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 250 gr mascarpone
  • 70 gr suiker
  • 2 st eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 st langevingers
Voor de caramelsaus
  • 300 gr poedersuiker
  • 30 gr gezouten boter
  • 30 cl slagroom
Afwerking
  • cacaopoeder
Instructies
  1. Maal de langevingers fijn in de keukenmachine of blender.

Caramelsaus
  1. Laat de poedersuiker smelten in een steelpan met dikke bodem. Zodra deze een licht bruine kleur heeft van het vuur halen en de slagroom toevoegen en flink roeren met een houten pollepel. Roer daarna de boter in kleine klontjes erdoor.

Tiramisu
  1. Splis de eieren. Klop de eiwitten tot stevige pieken. Doe de eidooiers in en kom en meng met de suiker en de vanillesuiker. Roer de mascarpone er doorheen.

    Spatel de opgeklopte eiwitten door het mascarpone mengsel.

Opmaak
  1. Verdeel het langevingermengsel over 4 glazen. Verdeel de caramelsaus over de glazen, Verdeel de Tiramisu over de glazen. Laat opstijven in de koelkast. Vlak voor het serveren bepoeder met de cacaopoeder.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.