Bloemkoolsalade met gerookte eendenborst
Lunchgerechten Voorgerechten

Bloemkoolsalade met gerookte eendenborst

Bloemkoolsalade met gerookte eendenborst
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 st bloemkool
  • 1 pakje plakjes gerookte eendenborst
  • 4 st eieren
  • 4 el olijfolie
  • 4 el witte balsamicoazijn
  • zout, peper
  • enkele blaadjes sla
  • 1 st kippen bouillonblokje
Instructies
  1. Snijd de bloemkool in roosjes. Zet een pan met water met het kippenbouillonblokje op. Zodra het water kookt doe je de bloemkoolroosjes in de pan. Kook een minuut of 10. Giet af en spoel koud. Laat uitlekken in een vergiet.

  2. Kook de eieren 10 minuten. Spoel ze koud en pel ze. Snijd ze doormidden.

  3. Maak een vinaigrette bvan de balsamicoazijn en de olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper.

  4. Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel de bloemkoolroosjes over de borden. Verdeel de eendenborstplakjes over de borden. Giet over elk bord wat van de dressing. Leg 2 halve eieren op elk bord. Doe wat zout op elk ei.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.