Huisgemaakte saucijzen met Peper en Provençaalse kruiden
Keuken:
Frans
Ingrediënten
- 785 gr procureur
- 11 gr colorozo zout
- 2 gr zwarte peper
- 6 gr Provençaalse kruiden
- 1,5 m1 Varkensdarm 32mm
Instructies
-
Leg de darm in een bakje met koud water om deze te ontzouten. Minimaal 30 minuten.
-
Snij het vlees in blokjes. Zorg ervoor dat het vlees koud is voor je het gaat malen in de gehaktmolen. Maal door de 5 mm. plaat.
-
Meng het gehakt met de kruiden en het zout en voeg 50 ml. water toe.
-
Schuif de darm om het pijpje van de stopbus. Vul de stopbus met het vleesmengsel. Vul de darm met het vleesmengsel.
-
Draai er worstjes van. Laat 24 uur rusten in de koelkast. Wel deze in een pan water van ongeveer 80℃.
-
Je kunt ze nu afbakken of invriezen.
-
NB.: Deze hoeveelheden zijn gebaseerd op de hoeveelheid procureur wat ik nog in de vriezer had.
![]()
Facebook Comments


