Groenten Hoofdgerechten Vis Zuivel

Vis uit de oven op Italiaanse wijze

Vis uit de oven op Italiaanse wijze
Totale tijd
39 min
 
Keuken: Italiaans
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 4 st scholfilets of 4 andere platvisjes
  • 400 ml Italiaanse tomatensaus
  • 1 teentje knoflook geperst of 1 tl. knoflookpuree
  • 1 st gele paprika in kleine blokjes gesneden
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Maak de vis schoon (of vraag de visboer dit voor je te doen).

  3. Knijp het teentje knoflook uit boven de opengemaakte pot Italiaanse tomatensaus. Roer even door. Of gebruik de knoflookpasta.

  4. Verdeel de tomatensaus over 4 kleine schaaltjes of 1 grote schaal.

  5. Roer de paprikablokjes door de saus.

  6. Leg de vis op de tomatensaus en besprenkel met wat olijfolie.

  7. Strooi de Parmezaanse kaas en een beetje peper en zout over de vis.

  8. Zet de schaal in de oven en bak de vis in 25 tot 35 minuten gaar (afhankelijk van de grote en dikte van de vis).

  9. Serveer met een salade en aardappelkroketjes, pasta of gebakken aardappelen.

  10. Note: Ook te bereiden met andere platvis zoals griet, heilbot, schar of tong.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.