- 4 st scholfilets of 4 andere platvisjes
- 400 ml Italiaanse tomatensaus
- 1 teentje knoflook geperst of 1 tl. knoflookpuree
- 1 st gele paprika in kleine blokjes gesneden
- geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
- zout, peper
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Maak de vis schoon (of vraag de visboer dit voor je te doen).
-
Knijp het teentje knoflook uit boven de opengemaakte pot Italiaanse tomatensaus. Roer even door. Of gebruik de knoflookpasta.
-
Verdeel de tomatensaus over 4 kleine schaaltjes of 1 grote schaal.
-
Roer de paprikablokjes door de saus.
-
Leg de vis op de tomatensaus en besprenkel met wat olijfolie.
-
Strooi de Parmezaanse kaas en een beetje peper en zout over de vis.
-
Zet de schaal in de oven en bak de vis in 25 tot 35 minuten gaar (afhankelijk van de grote en dikte van de vis).
-
Serveer met een salade en aardappelkroketjes, pasta of gebakken aardappelen.
-
Note: Ook te bereiden met andere platvis zoals griet, heilbot, schar of tong.
![]()


