Bijgerechten Hoofdgerechten

Gado Gado

Gado Gado
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 300 gr rijst
  • 6 st eieren
  • 200 gr spercibonen
  • 200 gr witte kool gesneden
  • 1 st winterpeen in slierten gesneden
  • 100 gr taugé
  • 1/2 st komkommer in stukjes
  • pindasaus
  • gebakken uitjes
  • kroepoek
Instructies
  1. Kook de rijst in gaar volgens de verpakking, giet af en laat nog 10 minuten staan.

  2. Kook ondertussen de eieren in kokend water in 8 minuten hard.

  3. Ondertussen kook je ook de sperziebonen. Na 5 minuten koken voeg je de slierten winterpeen en witte kool toe. Kook dit nog 3 minuten. Voeg tot slot ook de taugé toe en laat deze nog 1 minuut meekoken. Giet de groente af.

  4. Verwarm de pindasaus.

  5. Pel de eieren en snij ze in de lengte doormidden.

  6. Maak je bord op met een lepel rijst, een lepel groente, de gekookte eieren en komkommer stukjes. Schep wat satesaus er over heen en bestrooi met gebakken uitjes.

  7. Lekker met kroepoek

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.