Hoofdgerechten Vlees

Buikspekblokjes in een Honing Knoflook Saus

Buikspekblokjes in een Honing Knoflook Saus
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
14 min
Totale tijd
29 min
 
Keuken: Aziatisch
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 225 gr buikspek (speklappen)
  • 1 el honing
  • el sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 st lente ui
  • zout
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd het buikspek in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de lente ui in ringetjes.

  2. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan. Roer de blokjes steeds heen en weer zodat ze niet aan de pan gaan plakken. Keer ze na ongeveer 5 minuten om en bak de andere kant van het spek. De spekblokje meten dan mooi gekleurd zijn en knapperig.

  3. Rooster intussen in een ander pannetje de sesamzaadjes.

  4. Haal de spekblokjes uit de pan en bewaar in een schaaltje. Voeg de honing , knoflook en de sojasaus toe aan de pan. Breng aan de kook en roer goed door elkaar gedurende 1 minuut. Haal van het vuur en voeg de helft van de sesamzaadjes toe en roer dit door de saus.

  5. Doe de spekblokjes terug in de pan. Verdeel over de borden en garneer met de rest van de sesamzaadjes en de lente ui. Wij aten er haricots verts met frietjes bij.

Loading

Facebook Comments