Crêpes de chandeleur
Hoofdgerechten Kaas

Crêpes de chandeleur

Crêpes de chandeleur
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Crèpes
  • 250 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 3 st eieren
  • 1 el olijfolie
  • zout
garnituur
  • ham
  • ontbijtspek
  • geraspte kaas
  • kerstomaatjes
  • peterselie
  • schenkstroop
  • jam
  • poedersuiker
Instructies
  1. Zet alle ingredienten klaar. Doe in een kom de bloem, snufje zout, olie en de eieren. Meng dit door elkaar. 

    Crêpes de chandeleur
  2. Voeg een kwart van de melk toe. Mix dit goed door elkaar met een handmixer of de keukenmachine. Meng net zolang tot je een mooi glad beslag hebt. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk toe.

    Crêpes de chandeleur
  3. het beslag is nu klaar. Laat het beslag nu minimaal een kwartier rusten!

  4. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan. Veeg met een keukenpapiertje de olie over de gehele bodem van de koekenpan. Giet een dun laagje beslag in de pan. Wals de pan een beetje rond zodat het beslag de gehele bodem van de pan bedekt. 

    Crêpes de chandeleur
  5. leg op het beslag het garnituur wat jij het lekkerst vindt. Wij kozen voor stukjes ham, spek en geraspte kaas. Zodra het beslag droog is aan de bovenzijde, draai dan de pannenkoek om. Ik doe dat met behulp van een pannendeksel. Laat de pannenkoek erop glijden. Keer het deksel om boven de pan en laat de pannenkoek weer in de pan glijden.

    Crêpes de chandeleur
  6. Na een minuut of 4 is de andere zijde ook gaar. Laat de pannenkoek op een bord glijden. Leg er een tweede bord omgekeerd bovenop, om de pannenkoek warm te houden. Bak de rest van de pannenkoeken, met het door jou gewenste garnituur, of naturel.

    Crêpes de chandeleur
  7. Leg de pannenkoek op een bord en garneer met wat halve kerstomaatjes en wat peterselie.

    Crêpes de chandeleur

Loading

Facebook Comments