Groenten Hoofdgerechten Vis

Gebakken scholfilet met Amsterdamse uitjes

Gebakken scholfilet met Amsterdamse uitjes
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Schrijver: visrecepten.nl
Ingrediënten
  • 2 st scholfilets à 150 gr.
  • 1 el citroensap
  • 2 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 2 st bosuitjes in ringen gesneden
  • 2 st ansjovisfilet in stukjes gesneden
  • 50 gr Amsterdamse uitjes door midden gesneden
  • 1 el kappertjes
  • zout, peper
Instructies
  1. Halveer de scholfilets in de lengte en wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Wentelde scholfilets door de bloem en schud de overtollige bloem er weer af.

  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten mooibruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Schep de scholfilets optwee warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.

  3. Bak de bosuitjes 1 minuut in het bakvet. Voeg de Amsterdamse uitjes (gehalveerd),kappertjes en ansjovis toe en verwarm het geheel tot de ansjovis begint te smelten. Voeg eventueel een scheutje water toe. Schep de saus over de scholfilets.

  4. Wij aten er gebakken krieltjes met broccoli bij.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.