Gevogelte Groenten Hoofdgerechten

Roerbak met Kip en Groenten

Roerbak met Kip en Groenten
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
40 min
 
Keuken: Aziatisch
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
  • el maïzena
  • 3 el arachideolie + extra indien nodig
  • 1 st rode paprika gesneden
  • 100 gr sperziebonen geblancheerd
  • 1 teentje knoflook
  • ½ cm verse gember geraspt
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl chilivlokken
  • tl sesamolie
  • 100 ml sweet chili saus
  • zout, peper
  • 1 kop rijst of meer naar behoefte
Instructies
  1. Meng in een ruime kom de kip met een el olie. Voeg daar de knolookpoeder en wat zout en peper aantoe. Meng nogmaals. Voeg de maïzena toe en meng tot alle stukjes bedekt zijn met een laagje maïzena. Doe het geheel in een zeef en schud zodat de overtollige maïzena eraf valt.

  2. Verhit in een wok 2 el olie. Voeg de kip toe en bak de kip aan alle kanten tot deze gaar is. Haal uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.

  3. Indien nog voeg dan nog een el olie toe aan de wok. Voeg de paprika toe en bak tot deze nog net een beetje 'bite' heeft.

  4. Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

  5. Voeg de boontjes toe met de knoflook, chili vlokken, geraspte gember en wok deze even mee.

  6. Voeg de chili saus, sesamolie en de kip toe. Roer om en verwarm het geheel nog even goed door.

    Schep de rijst op de borden en verdeel het roerbakgerecht hierover.

Loading

Facebook Comments