Hoofdgerechten Ovengerecht

Aardappelgratin à la Normandië

Aardappelgratin à la Normandië
Aardappelgratin à la Normandië
Aantal: 6 personen
Ingrediënten
  • 500 gr aardappelen vastkokend
  • 250 ml volle melk
  • 1 st ei
  • 2 el crème fraïche
  • 1/2 st Camembert
  • 1 st teentje knoflook
  • 1 st ui
  • peterselie, tijm, laurier, zout en peper uit de molen
Instructies
  1. Schil de aardappelen. Snijd ze in plakken van ong. 4 à 5 mm. Doe hetzelfde met de ui. Pel en snipper het teentje knoflook.  Hak de peterselie.

  2. Meng in een kom de melk, de crème fraïche, knoflook, ei, gehakte peterselie, tijm, zout en peper en meng goed door elkaar.

  3. Leg de schijfjes aardappel en ui in een ovenschaal.

  4. Schenk het mengsel over de aardappels en de ui. Brokkel de Camembert erover.

  5. Zet in de oven en bak gedurende één uur op 200 graden.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.