Een variatie op de Italiaanse Tiramisu
- 3 st appels
- 3 el honing
- 30 gr boter
- 250 gr mascarpone
- 3 st eieren
- 80 gr suiker
- kaneelpoeder
- 15 st speculaasjes
-
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes
-
Laat de boter smelten in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de appels gedurende 5 minuten. Voeg de honing en snuf kaneelpoeder toe en laat gedurende 5 minuten het fruit karamelliseren.
Giet de appels af en laat afkoelen Bewaar het afgegoten sap.
-
Scheid de eieren.
Klop de eidooiers met de suiker totdat ze wat bleker worden. Voeg de mascarpone toe en klop stevig door met een garde.
-
Klop de eiwitten op tot stevige pieken. Spatel daarna het geklopte eiwit door het mascarpone mengsel. Spatel tot het een homogeen mengsel is.
-
Brokkel in elk glas 2 speculaasjes en voeg wat sap, het mascarpone mengsel en wat appelblokjes toe. Herhaal dit nogmaals en eindig met wat fijngebrokkeld speculaas. Laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.