Gestoofde varkensschouder met zachte kruiden
Vlees

Gestoofde varkensschouder met zachte kruiden

Gestoofde varkensschouder met zachte kruiden
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
45 min
Totale tijd
1 uur
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 500 gr varkensvlees van de schouder
  • 1 st ui
  • 2 teentjes knoflook
  • tijm
  • 1 kl gemberpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el verse of gedroogde peterselie
  • 10 cl witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl suiker
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingredienten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd het vlees in blokjes.

    Gestoofde varkensschouder met zachte kruiden
  2. Meng alle specerijen.

    Gestoofde varkensschouder met zachte kruiden
  3. Verhit de olie in een hapjespan op midden hoog vuur. Fruit de ui en de stukjes vlees. Voeg zout en peper toe. Voeg de knoflook toe en wat tijm.

    Gestoofde varkensschouder met zachte kruiden
  4. Voeg de tomatenpuree en het specerijenmengsel en de suiker toe. Giet de wijn in de pan. Zet het vuur lager. Doe de deksel op de pan en laat 25 à 30 minuten stoven. Voeg de peterselie toe.

    Gestoofde varkensschouder met zachte kruiden
  5. Verdeel over de borden. Ik gaf er provençaalse aardappel partjes bij.

    Gestoofde varkensschouder met zachte kruiden

Loading

Facebook Comments