Borrelhapjes Vlees Voorgerechten

Rissoles met gehakt

Rissoles met gehakt
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
6 min
Rijstijd
30 min
 
Aantal: 4 stuks
Ingrediënten
Deeg
  • 250 gr bloem
  • 100 gr zachte boter
  • 1 snuf bakpoeder
  • 1 tl zout
  • water
Vulling
  • 150 gr rundergehakt
  • ½ st sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 el peterselie
  • ½ tl tijm
  • zout, peper
Frituren
  • zonnebloemolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

    Meng in een kom de boter, bloem, bakpoeder en het zout. Kneed dit goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje wat water toe zodat een soepel, homogeen deeg verkregen wordt. Maak er een bol van en laat 30 minuten rijzen onder een vochtige dook.

    Pel en snipper intussen de sjalot en de knoflook. Fruit de sjalot en de knoflook in een koekenpan. Voeg dan het gehakt, peterselie en de tijm toe. Breng op smaak met wat zout en peper.

  2. Rol het deeg uit en rol het uit tot een dikte van ruim een millimeter dikte. Snijd hier vierkantjes uit van 8 x 8 cm.

    Leg op het midden van elk plakje deeg een hoopje van het gehaktmengsel. Vouw de pakketjes dicht. Druk met behulp van een vork de uiteinden aan.

    Verhit in een pan wat zonnebloemolie tot 180° en frituur de pakketjes 3 minuten. Draai ze dan om met behulp van bv een draadspaan. Laat ze na het frituren even op een stukje keukenpapier uitlekken.

  3. Serveer bij een lekker glaasje of geef er 2 als voorgerecht.

    Geef er bv chilisaus bij.

    Ze zijn zowel warm als koud lekker.

Loading

Facebook Comments