Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Rijst

Hawaiiaanse kip met ananas

Hawaiiaanse kip met ananas
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Hawaiiaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendij
  • ½ el bloem
  • zout, peper
  • 2 el olijfolie
  • ½ st ui
  • ½ st gele en/of rode paprika
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl geraspte gember
  • 1 el bruine suiker
  • el sojasaus
  • ½ el tomatenpuree
  • 1 kopje rijst
  • ½ tl sriracha
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de kip in blokjes. Rasp de gember.

  2. Meng in een kom de bloem met wat zout en peper. Doe de kipblokjes erbij en meng met de bloem zodat de kipblokjes aan alle kanten zijn bedekt met de bloem.

  3. Verhit de olie in een wok en bak de kip rondom bruin aan. Roer zo nu en dan om met een houten lepel. Voeg de ui en de paprika toe en bak deze 1 minuut mee.

    Kook intussen de rijst volgens aanwijzing op de verpakking in gezouten water.

  4. Giet de ananas af maar bewaar het vocht! Droog de ananas op een stukje keukenpapier. Voeg de ananas toe aan de wok en bak deze 2 minuten mee. Voeg de knoflook en gember toe. Meng goed door elkaar en bak 1 minuut.

  5. Meng in een kommetje het ananasvocht, bruine suiker, sojasaus en de tomatenpuree. Voeg dit toe aan het gerecht en laat een minuut of 5 meekoken zodat de saus wat dikker wordt. Roer er de sriracha door.

    Verdeel de rijst over de borden en verdeel het kipmengsel over de rijst.

Loading

Facebook Comments