Groenten Hoofdgerechten Saus Schaaldieren

Roerbakgarnalen

Roerbakgarnalen
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 

Snelle en makkelijke roerbakgarnalen met diverse groenten en een eigen gemaakte saus, geserveerd met witte rijst.

Keuken: Aziatisch
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr schoongemaakte gepelde grote garnalen
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden of 2 tl knoflookpasta
  • 1 el olijfolie
  • 60 gr champignons in plakjes gesneden
  • 80 gr broccoli roosjes
  • 1 st winterwortel in schuine plakjes gesneden
  • ½ st rode paprika in stukjes gesneden
  • 1 kopje rijst
Saus:
  • 80 ml kippenbouillon
  • 40 ml sojasaus
  • 1 el honing of bruine suiker
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el maïzena
Instructies
  1. Verhit in een wok de olie en bak de garnalen samen met de helft van de knoflook. Keer na 1½-2minuten de garnalen en bak nog een minuut. Haal de garnalen uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.

  2. Voeg eventueel nog een beetje olie toe en voeg alle groenten toe. Doe een deksel op de wok zodat de groenten in hun eigen stoom kunnen garen.

    Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

  3. Terwijl de groentes aan het garen zijn. Meng in een kommetje of beker de bouillon, sojasaus, honing en azijn. Meng dit goed door elkaar en roer rustig de maïzena door het mengsel zodat het niet gaat klonteren. Voeg de andere helft van de knoflook toe.

  4. Nadat de groenten een minuut of 5 hebben gekookt voeg dan de saus toe en laat even zachtjes koken zodat de saus dikker wordt met het deksel op de pan.. Roer regelmatig. Als de groenten gaar zijn kunnen de garnalen terug in de pan. Laat nog even goed doorwarmen.

    Verdeel de rijst met de roerbak over de borden.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.