Snelle en makkelijke roerbakgarnalen met diverse groenten en een eigen gemaakte saus, geserveerd met witte rijst.
- 200 gr schoongemaakte gepelde grote garnalen
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden of 2 tl knoflookpasta
- 1 el olijfolie
- 60 gr champignons in plakjes gesneden
- 80 gr broccoli roosjes
- 1 st winterwortel in schuine plakjes gesneden
- ½ st rode paprika in stukjes gesneden
- 1 kopje rijst
- 80 ml kippenbouillon
- 40 ml sojasaus
- 1 el honing of bruine suiker
- 1 el rijstazijn
- 1 el maïzena
-
Verhit in een wok de olie en bak de garnalen samen met de helft van de knoflook. Keer na 1½-2minuten de garnalen en bak nog een minuut. Haal de garnalen uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Voeg eventueel nog een beetje olie toe en voeg alle groenten toe. Doe een deksel op de wok zodat de groenten in hun eigen stoom kunnen garen.
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Terwijl de groentes aan het garen zijn. Meng in een kommetje of beker de bouillon, sojasaus, honing en azijn. Meng dit goed door elkaar en roer rustig de maïzena door het mengsel zodat het niet gaat klonteren. Voeg de andere helft van de knoflook toe.
-
Nadat de groenten een minuut of 5 hebben gekookt voeg dan de saus toe en laat even zachtjes koken zodat de saus dikker wordt met het deksel op de pan.. Roer regelmatig. Als de groenten gaar zijn kunnen de garnalen terug in de pan. Laat nog even goed doorwarmen.
Verdeel de rijst met de roerbak over de borden.