Romige spaghetti all'amatriciana
Hoofdgerechten Pasta Vlees

Romige spaghetti all’amatriciana

Romige spaghetti all’amatriciana
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
17 min
Totale tijd
22 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr spaghetti
  • 1 st ui
  • 125 gr gerookte spekjes
  • olijfolie
  • zout, peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 dl tomatensaus (passata)
  • 2 dl kookroom
  • basilicum
Instructies
  1. Zet alle ingredienten klaar. Pel en snipper de ui.

    Romige spaghetti all'amatriciana
  2. Zet een pan met water op. Voeg hier een ruime snuf zout aan toe. Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking. Giet de spaghetti af en voeg een klein scheutje toe aan de spaghetti.

  3. Verwarm intussen een koekenpan met een scheutje olie en bak de spekjes. 

    Romige spaghetti all'amatriciana
  4. Voeg de ui toe en fruit deze mee.

  5. Voeg de passata en de kookroom toe.

    Romige spaghetti all'amatriciana
  6. Meng goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  7. Verdeel de spaghetti over de borden en giet er de saus over. Decoreer met wat in stukjes gescheurde basilicumblaadjes.

Loading

Facebook Comments